Digivolinik Oettinger nimetas Ansipit «ülejäägiks»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni digivolinik Günther Oettinger.
Euroopa Komisjoni digivolinik Günther Oettinger. Foto: SCANPIX

Uus Euroopa Komisjoni koosseis on sellest erinev, millega ELi uus digitaalmajanduse ja -ühiskonna volinik Günther Oettinger harjunud on. 1. novembrist ametisse astunud Euroopa Komisjonis on nüüd seitse asepresidenti, kes juhivad 20 voliniku tööd.

Kuid teisipäeval esines Oettinger Saksamaal parlamendi ees ning nimetas vasakpoolse Die Linke saadiku Halina Wawzyniaki küsimusele vastates Andrus Ansipit «ülejäägiks», kirjutab Briti tehnikauudistelehekülg The Register.

Oettinger ütles, et komisjonis polnud piisavalt palju olulisi ametikohti, seega anti seitsmele ülejäägile valgekraepositsioonid.  Ametlikult on Ansipi ülesandeks digitaalse ühisturu kõigi aspektide järgimine, kuid Oettingeri väitel on kogu digikompetents tegelikult temal ja Ansip on vaid koordinaator.

Oettingeri suhtumist näidata ka see, et Ansipi poole soovidest hoolimata pole kaks meest veel ametlikult kohtuda jõudnud. Brüsseli oludega hästi kursis olevate allikate sõnul on see avalik saladus, et Oettinger digiportfelli saada ei soovinud, aga nüüd, kus tal see on, ei tolereeri ta mingit sekkumist ülaltpoolt.

Komisjoni allikad ütlevad, et kaks meest peavad aga hakkama läbi saama ja väidetav antipaatia on tõenäoliselt kunstlikult tekitatud vastandus, sest kui uus komisjon üleeile kokku sai, polnud midagi sellist märgata. Asi võib olla ka selles, et Oettingeri Bundestagile pillatud kommentaarid pole veel Ansipi kõrvu jõudnud, sest sealne kohtumine oli märgatavalt privaatne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles