Vihased marjakorjajad andsid tööandjale Rootsis peksa

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvemarjad
Suvemarjad Foto: SCANPIX

Aasiast pärit marjakorjajad protesteerivad töö- ja palgatingimuste üle Rootsi eri piirkondades.

Umbes 70 vietnamlast pani eile Dalarnas Särnas oma elukohaks olevas vana koolimajas luku taha kuus rootslasest brigadiri. Politsei pressiesindaja Hans-Åke Hedini sõnul olid kahe inimese käed kinni seotud ja nende kallal oli tarvitatud vägivalda, vahendas The Local.

Luku taha pandud inimesed vabastati ja politsei otsib juhtunu eest vastutavaid vietnamlasi.

Marju kokkuostva firma teatel on 300 marjakorjaja ja vietnamlasi tööle vormistanud firma vahel puhkenud tüli töötasude pärast.

Västerbotteni läänis Baggårdis korraldasid vietnamlastest marjakorjajad protestimarsi. Üks osalistest kaebas telekanalile SVT, et metsades on vähe marju ja nii jääb teenistus väikseks.
Kokkuostja sõnul pole võõrtöölised hästi aru saanud töölepingust.

«Ma ei tea, mida nad tahavad, kohaliku omavalitsusega on neil olnud väga väike kontakt,» rääkis omavalitsuse esindaja Magnus Haglund.

Eelmisel reedel avaldas Västerbotteni läänis Storumani vallas meelt 120 rahulolematut hiinlast. Neist osa elab edasi kohalikus koolimajas, vald pöördus abipalvega valitsuse poole.

Igal suvel sõidab Rootsi tuhandeid marjakorjajaid Aasiast, valdav enamus Taist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles