USA-le teeb muret poliitiline kättemaks Gruusias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia uus kaitseminister Mindia Džanelidze (vasakul) ja peaminister Irakli Garibašvili.
Gruusia uus kaitseminister Mindia Džanelidze (vasakul) ja peaminister Irakli Garibašvili. Foto: SCANPIX

USA-le teevad tõsist muret poliitilised kättemaksuaktsioonid Gruusias, ütles välisministeeriumi pressiesindaja Jen Psaki, kelle sõnul ei puuduta Thbilisi viimase aja võimuvangerdused niivõrd riigi euroatlandi kurssi kui siseolukorda.

«On selge, et kui üheaegselt on käimas mitu uurimist endiste valitsus- ja praeguste opositsiooniametnike suhtes, tekib kartus, et tegemist on poliitilise kättemaksuga. Ja tähtis on vältida isegi tunnet, et kohtusüsteemi kasutatakse politiseeritult ja poliitilistel eesmärkidel,» vahendas uudisteportaal civil.ge USA välisministeeriumi kõneisiku sõnu.

Päev varem oli välisministeerium väljendanud kirjalikus avalduses muret Gruusia peaministri Irakli Garibašvili otsuse üle tagandada kaitseminister Irakli Alasania ja tema asetäitjad, mille tulemusena astusid tagasi ka välisminister Maia Pandžikidze ja eurointegratsiooniminister Aleksi Petriašvili.

Alasania tagandamine on seotud tema reaktsiooniga kaitseministeeriumi ja kindralstaabi ametnike kinnipidamisele ja kriminaaljuurdlusele, mis tema väitel on poliitiliselt motiveeritud.

Psaki rõhutas, et piirkondlike rahutuste ja riigi majandusolukorra taustal vajab Gruusia kõige enam stabiilsust, ühtsust, õigusriigi põhimõtete rakendamist ning avalikkuse usalduse loomist demokraatlike institutsioonide vastu.

Pressiesindaja vastas aga eitavalt ajakirjanike küsimusele, kas Gruusia eemaldub äsjaste sündmuste tõttu Euroopa Liidust ja NATO-st. Aga loomulikult paneb Gruusias toimuv selle pärast muretsema, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles