Põlenguala Kaug-Idas vähenes 40 korda

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene tuletõrjuja metsapõlengu juures.
Vene tuletõrjuja metsapõlengu juures. Foto: SCANPIX

Vene eriolukordade ministeeriumi Kaug-Ida regiooni pressiteenistuse teatel õnnestus tuletõrjujatel vähendada metsapõlengute ala 40 korda.

Tulekahjude kõrghetkel lõõmas kahjutuli 389 hektaril, nüüdseks on tulekoldeid veel 9,8 hektaril, vahendas Interfax.

Ministeeriumi tänaste andmete järgi on Kaug-Idas kokku üheksa metsapõlengut, neist kaks Jakuutias ja seitse Tšuktšimaal.

Päästeametnikud kinnitasid, et ööpäeva jooksul kustutati neli tulekahju ja lokaliseeriti veel kaks. Praeguseks külad ja asulad ning nafta- ja gaasitorustikud ohus enam pole.

Eriolukordade ministeeriumi ametnikud teevad tulekahjude seiret õhust.

Kahjutuli metsades ja turbaväljades sai alguse anomaalsest kuumalainest juuni lõpus. Viimastel andmetel on tuli hävitanud enam kui 1900 maja, hukkunud on vähemalt 52 inimest. Võimud on juba hakanud maksma kompensatsiooni kannatanutele ja hukkunute perekondadele.

Venemaale on pakkunud abi 12 riiki. Esialgsete arvestuste järgi läheb kuumuse ja põlengute tekitatud kahjud riigile maksma ligi 15 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles