SNBO: viimasel ööpäeval hukkus kolm Ukraina sõdurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähistamata militaarsõidukeid nähti täna Donetskist 25 kilomeetri kaugusel Makiivkas.
Tähistamata militaarsõidukeid nähti täna Donetskist 25 kilomeetri kaugusel Makiivkas. Foto: SCANPIX

Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu (SNBO) teatel üritavad kihutada Ukraina vägesid nende positsioonidelt minema, kasutades ära tõsiasja, et jõustruktuuridel on korraldus aktiivsesse vastasseisu mitte sattuda.

«Igale lasule, mis tuleb kindlalt positsioonilt, vastame me suurtükitulega,» rääkis SNBO info- ja analüüsikeskuse juhi asetäitja Vladimir Polevoi tänasel pressikonverentsil.

Donbassis terrorismivastase operatsiooni tsoonis sai viimasel ööpäeval surma kolm Ukraina sõjaväelast, veel 15 sai SNBO andmetel vigastada.

Polevoi sõnul rikuvad terroristid endiselt relvarahu kokkulepet. Venemaa aga suurendab oma sõjalist kohalolekut, lisas ta.       

«Viimastel nädalatel on toimunud märkimisväärne elavjõu ja tehnika koondumine  territooriumile, mis on terroristide valduses. Terroristid ja Venemaa okupatsiooniväed ei pea kinni vaherahust ja rikuvad relvarahu režiimi,» jutustas ta.

Keeruline on olukord näiteks Avdiivkas, kus väike osa linnast on mineeritud. Supermarketid on suletud, koolides toimub õppetöö kaugõppe vormis. Terroristide positsioonidelt kostab pidevalt tulistamist.  

Donetski oblasti administratsioonist kinnitati UNIANile, et linnas töötab vaid kaks Ošadbanki kontorit, ka on suletud Ukraina Posti esindused. Linnadevahelised bussid ei sõida, raudteel valitseb vaikus.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles