Metsapõlengute ala Venemaal vähenes ööpäevaga kaks korda

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin BE-200 tuletõrjelennukis teise piloodina. Peaminister tutvus eile olukorraga Rjazani oblastis.
Vladimir Putin BE-200 tuletõrjelennukis teise piloodina. Peaminister tutvus eile olukorraga Rjazani oblastis. Foto: SCANPIX

Vene eriolukordade ministeeriumi andmetel on põlenguala vähenenud eilselt 180 000 hektarilt 90 000 hektarini ehk siis täpselt kaks korda.

Riik võitleb viimase 130 aasta tõsiseima kuumalainega. Metsapõlengud kestavad Venemaa idapiirkondades, kuna õhutemperatuur ulatub kohati endiselt 40 soojakraadini, vahendas RIA Novosti.

Viimase 24 tunniga on tekkinud 290 põlengut, 314 kahjutuld on kustutatud ja 612 tulekollet 92 702 hektaril on jätkuvalt aktiivsed.

Kokku pakkus Venemaale abi 12 välisriiki. «Rahvusvaheline üldsus saatis Venemaale põlengute kustutamiseks appi 551 inimest ja 100 ühikut tehnikat, seal hulgas 13 lennukit,» teatas ministeerium.

Vene peaminister Vladimir Putin oli eile tuletõrjelennukis BE-200 teiseks piloodiks. Lennuk võttis Oka jõest vett ja paiskas seda põlevale metsale. Valitsusjuhi lend Rjazani oblasti kriisialade kohal kestis 1,5 tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles