Pamfilova palub Putinil hoida ära Memoriali sulgemine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi nõunik Ella Pamfilova koos riigipea Vladimir Putiniga juunis 2014.
Presidendi nõunik Ella Pamfilova koos riigipea Vladimir Putiniga juunis 2014. Foto: SCANPIX

Vene valitsuse inimõigusvolinik Ella Pamfilova esitas president Vladimir Putinile palve nõuda justiitsministeeriumilt ülemkohtule esitatud taotluse tagasivõtmist inimõigusorganisatsiooni Memorial sulgemiseks.

«Taotlen, et te edastaksite justiitsministeeriumile soovituse võtta see algatus ülemkohtust tagasi, võimaldamaks kõik ministeeriumi nõudmised täitnud Memoriali ühingul jätkata tegevust,» seisab Pamfilova kirjas president Vladimir Putinile.

Volinik saatis enda sõnul kirja ka justiitsminister Aleksandr Konovalovile. «Olukorra lahendamiseks on jäänud väga vähe aega,» ütles Pamfilova laupäeva õhtul Interfaxile.

Ülemkohus arutab 13. novembril justiitsministeeriumi hagi Memoriali likvideerimiseks. Ministeeriumil on pretensioone kümneid vabaühendusi ühendava organisatsiooni struktuuri osas.

Inimõigusorganisatsioon tegeleb Nõukogude Liidu diktaatori Jossif Stalini aegse tagakiusamise paljastamise ning arhiveerimisega ja võtab sõna ka päevakajalistel inimõigusrikkumiste teemadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles