Vene peasanitaararst: ärge külvake paanikat

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsapõleng Venemaal Rjazanis
Metsapõleng Venemaal Rjazanis Foto: SCANPIX

Venemaa peasanitaararst Gennadi Oništšenko lükkab tagasi väiteid põlengutest metsades, mis on Tšernobõli tuumajaama katastroofi tagajärjel saastunud.

«Kaluuga oblastis oli põleng väikse Dobrenki küla lähistel, mis nüüdseks on kustutatud,» märkis ta ja võrdsel piirkonna saastatuse taset Moskva Punase väljaku omaga, vahendas GZT.RU.

Oništšenko rääkis raadiojaamale Majak, et Tšeljabinski oblastis, kus on neli Tšernobõli tuumajaama katastroofi ajal radiatsiooni tõttu kannata saanud piirkonda, pole põlenguid olnud.

Tuula oblastis on 17 saastunud rajooni, kuid peasanitaararsti kinnitusel vastavad keskkonnanäidud lubatule. Kurgani oblastis radioaktiivselt saastunud piirkondi pole, Orlovi oblastis pole aga seni olnud ühtegi põlengut.

Oništšenko rääkis veel, et Penza oblastis pole saastunud metsa põlenud. Brjanskis on reostust loodeosas, kuid see on foonisaaste ja põleng leidis seal aset ainult ühes rajoonis, lisas ta.

«Palun mitte külvata paanikat,» rõhutas Oništšenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles