Hendrik Vosman: julge valik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Vosman.
Hendrik Vosman. Foto: Mihkel Maripuu

USA vabariiklaste presidendikandidaadi John McCaini valik oma asepresidendiks on niisama jahmatav kui julge. Alaska üleriiklikult vähetuntud kuberneri Sarah Palinit peetakse sotsiaalseks konservatiiviks, kes peab meelitama Hillary Clintoni valimiskaotusest löödud demokraate (ja kahe vahel olevaid naisvalijaid) vabariiklaste poolele.

Poliitilises mõttes võib liisulangetamine Palini kasuks tunduda täiesti loogilise sammuna, aga siiski on see täiesti ootamatu. Palin valiti kahe aasta eest Alaska läbi aegade noorimaks kuberneriks ning on võimul olles osariigi eelarvet kärpinud. Ühtlasi on ta korduvalt välja öelnud, et ei poolda abordiõigust. Välispoliitiliselt on tegemist täiesti puhta lehega.

Nooremana kohaliku iludusvõistluse võitnud Palin töötas enne kuberneriks saamist Wasilla-nimelise väikelinna (rahvaarv 8000) linnapeana. Ta on viie lapse ema.

Mida enam mõelda vabariiklaste kandidaatidele varasematel presidendivalimistel - end Washingtonis või mõnes suuremas osariigis tõestanud kogenud poliitikud -, seda uskumatuna McCaini valik tundub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles