Õpilaseks maskeerunud terrorist tappis Nigeeria koolis ligi 50 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haavatutega tegeleb Potiskumi üldhaigla.
Haavatutega tegeleb Potiskumi üldhaigla. Foto: SCANPIX

Nigeeria kirdeosa koolis täna hommikul toimunud enesetapurünnakus hukkus ligi 50 inimest, teatasid arstid ja päästetöötajad. Esialgsetel andmetel kandis rünnaku toimepanija seljas koolivormi ning oli lõhkeaine peitnud harilikku koolikotti.

Lõhkekeha plahvatas Yobe osariigi Potiskumi poistekoolis hommikul enne tundide algust aulas toimunud kogunemise ajal.

Koolist sajakonna meetri kaugusel asuva Potiskumi üldhaigla teatel on neile toodud väga palju õpilasi.

«Hetkel on meil haiglas 47 surnukeha ja 79 plahvatuses viga saanud õpilast,» ütles päästetöötaja. Ohvrite arvu kinnitas ka Nigeeria rahvusliku julgeoleku ja kodanikukaitse korpuse liige.

«Ohvrite ja kannatanute täpne arv pole veel selge, sest hetkel evakueerimine jätkub,» ütles kooli tundmatuks jääda soovinud õpetaja.

Vastutust rünnaku eest pole seni keegi võtnud, peamiseks kahtlusaluseks on islamiliikumise Boko Haram äärmuslased.

Rühmitus, mis soovib kehtestada Nigeeria põhjaosas islamiriiki, on alates 2009. aastast korduvalt koole rünnanud. Veresaun koolis korraldati vaid päev pärast seda, kui Boko Haram avaldas uue video, milles liikumise juht Abubakar Shekau lükkas ümber Nigeeria valitsuse teated relvarahust ja rahukõneluste alustamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles