Kommersant vahetab peatoimetaja välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehe Kommersant senine peatoimetaja Mihhail Mihhailin.
Ajalehe Kommersant senine peatoimetaja Mihhail Mihhailin. Foto: SCANPIX

Kirjastusgrupi Kommersant presidendi Vladimir Želonkini kinnitusel lahkub ajalehe Kommersant peatoimetaja Mihhail Mihhailin ametist.  

Alates 2010. aasta juunist ajalehte juhtinud Mihhailini mantlipärijaks võib saada ajakirja Kommersant Dengi peatoimetaja Sergei Jakovlev, kuid ta ei ole veel ettepanekule vastanud, vahendas ITAR-TASS.

Uudisteportaali Slon.ru andmetel kuulis toimetus peatoimetaja lahkumisest hommikusel koosolekul. Mihhailin ütles kolleegidele, et otsustas võtta loomingulise puhkuse.

Rosnefti pressisekretär Mihhail Leontjev kinnitas, et peatoimetaja ametist vabastamine pole seotud riigifirma pretensioonidega ajalehe vastu. «Meie pole siin millegagi seotud,» kinnitas ta ja lisas, et naftafirmal on ajalehega täiesti normaalsed suhted. Leontjev rääkis, et firma jätab omale õiguse kaevata Kommersant kohtusse.

Väljaanne RBK oletas, et Mihhailini lahkumine on seotud artikliga «Rosneft astus välja lääne vastu», mis ilmus 29. oktoobril. Sama kinnitasid telekanali Dožd allikad.

Kirjastuse peadirektor Pavel Filenkov selgitas Rossiiskaja Gazetale, et Mihhailini ametisse asumisel seisis tema ees rida ülesandeid, mis pandi ritta mitte tähtaegade, vaid sisu järgi. Need said kõik ka tehtud. Uus aeg nõuab uusi ülesandeid ja Filenkovi sõnul võeti vastu otsus, et nendega hakkab peatoimetajana tegelema teine inimene.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles