Kreml lõi Russia Today juurde rahvusvahelise uudiste talituse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sputniku logo.
Sputniku logo. Foto: SCANPIX

Vene riiklik uudistekanal Russia Today käivitas rahvusvahelise uudiste talituse SputnikNews, mille eesmärk on kanali teatel võidelda teiste uudistekanalite propagandaga.

Talitus alustas täna tööd. Uudistetalitus avab kontorid enam kui 30 riigis ja edastab uudiseid ka raadiojaamade, veebilehekülgede ja sotsiaalmeedia kaudu.

SputnikNews keskendub veebi- ja raadioformaadile ning palkab kuni 70 inimest igas maailma sõlmpunktis, nagu Washington, Peking, mitu Euroopa pealinna ning kõigis endistes Nõukogude Liidu vabariikides.

Russia Today rahvusvahelise haru käivitamine on Vene valitsuse järjekordne vastusamm rahvusvahelisele meediale, mis on Kremli hinnangul riigi suhtes eelarvamuslikult meelestatud.

Vene president Vladimir Putin kurtis eelmisel kuul peetud kõnes, et täielik kontroll ülemaailmse meedia üle on teinud võimalikuks soovi korral valge mustaks võõpamise.

Russia Today juhi Dmitri Kisseljovi sõnul on telekanal vastu agressiivsele propagandale...mis võib tipneda üksnes verevalamisega.

«Me hakkame pakkuma alternatiivseid tõlgendusi, millele on maailmas kahtlemata nõudlus olemas,» lisas ta. «Maailm on väsinud olukorrast, kus üks riik peab end erandlikuks ja juhtima määratuks,» lisas ta USAle vihjates.

Russia Today gruppi kuuluvad uudisteagentuur RIA-Novosti ja telekanal RT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles