Lõuna-Korea parvlaeva kapten mõisteti 36 aastaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sewoli kapten Lee Joon-seok (rohelistes riietes ja prillidega) koos meeskonnakaaslastega kohtusaalis.
Sewoli kapten Lee Joon-seok (rohelistes riietes ja prillidega) koos meeskonnakaaslastega kohtusaalis. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea kohus mõistis ligi seitse kuud tagasi põhja läinud parvlaeva Sewol kapteni süüdi ametikohustuse süülises täitmata jätmises ning talle määrati 36 aasta pikkune vanglakaristus.

Kaptenit süüdistati tapmises tahtliku hooletuse tõttu, kuid kohtunike sõnul ei suutnud prokurörid seda piisavalt tõestada.

«Meie jaoks on raske jõuda järelduseni, et kostjad... teadsid, et kõik ohvrid hukkuvad nende tegude tagajärjel, ja neil oli tahtmine neid [reisijaid] tappa,» ütlesid kohtunikud.

«Seetõttu mõrvasüüdistusi ei tunnustata.»

Kohus mõistis kapten Lee Jun-Seoki (69) süüdi ametikohustuste süülises täitmata jätmises.

Lisaks kaptenile määrati laeva peainsenerile 30 aasta pikkune vanglakaristus ning ülejäänud 13 meeskonnaliiget mõisteti vangi kuni 20 aastaks, vahendab uudisteagentuur Yonhap.

Otsusele eelnes viie kuu pikkune kohtuprotsess, milles uuriti Lee ja 14 meeskonnaliikme süüd 300 inimese surmaga lõppenud laevaõnnetuses

Enamik hukkunutest olid klassiekskursioonil õpilased.

Kapten vabandas reisijate hülgamise eest. Lee sõnul ei teadnud ta, et tema käitumise tagajärjel hukkub nii palju inimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles