Läti seim kaalub Maxima varingu uurimiseks komisjoni moodustamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevaring Riia Maximas nõudis 54 inimelu.
Laevaring Riia Maximas nõudis 54 inimelu. Foto: SCANPIX

Läti seimi juhatus otsustas täna kutsuda kokku erakorralise istungi otsustamaks uurimiskomisjoni moodustamist Zolitūde Maxima varingu uurimiseks.

Seimist teatati BNS-ile, et istung algab kell 14.30.

Ettepaneku uurimiskomisjoni moodustamiseks esitasid kõik kolm opositsioonilist fraktsiooni: Üksmeel, Läti Regioonide Ühendus ja Südamest Lätile.

Eelmise aasta 21. novembril varises Riias Zolitūde linnaosas sisse Maxima kauplus, õnnetuses sai surma 54 inimest ning veel kümned vigastada.

Hoone, milles kauplus paiknes, kuulus kinnisvaraarendajale Homburg. Büroo Kubs projekteeritud hoone ehitas firma Re&Re. Hoone anti ekspluatatsiooni 2011. aasta lõpus.

Tragöödia põhjuste uurimine kestab siiamaani.

Selle aasta aprillis otsustasid kannatanud ja hukkunute lähedased asutada ühingu Zolitūde21.11 kannatanute huvide ja õiguste esindamiseks.

Mullu alustas Läti valitsus rehabilitatsiooniteenuste pakkumist tragöödia ohvritele, sugulastele, päästeteenistuse töötajatele, politseile ja teistele kannatanutele.

Kokku on abistatud 749 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles