Jaapanis on kadunud ligi 200 saja-aastast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanur Tokyos.
Vanur Tokyos. Foto: SCANPIX

Jaapani võimud teatasid täna, et ligi 200 vähemalt saja-aastast kodanikku on teadmata kadunud. Arv suureneb tõenäoliselt veelgi, kui selgub, et omaksed pole vanurite surma registreerida lasknud.

Ainuüksi Kobe linnas polnud juuli lõpu seisuga teada 105 saja-aastase asukoht, Osakas on teadmata 64 ja Kitakyushus kümne «ülivanuri» asukoht. Osakas leidis täna kinnitust asjaolu, et 127-aastasena registreeritud mees suri tegelikult juba 1966. aastal, vahendas AFP.

Teadmata kadunute hulgas on inimesi, kes on vanemad kui praegu ametlikult Jaapani vanimaks inimeseks kuulutatud 113-aastane Chiyono Hasegawa, kes elab Saga prefektuuris riigi lõunaosas. Üks kadunu peaks olema lausa 125-aastane.

Kadunute suur arv tekitab kartusi, et sajad sugulased kasutavad hõlpsasti ära Jaapani sotsiaalabisüsteemi, võttes välja surnud, kuid ametlike andmete kohaselt elusolevate isikute pensionit.

Skandaal jõudis eelmisel kuul ka maailma meediasse, kui Tokyo linnavõimud läksid 111. sünnipäeva tähistama pidanud Sogen Katot õnnitlema ja leidsid eest tema 30 aasta vanuse mumifitseerunud laiba.

Politsei kahtlustab Kato sugulasi pettuses, kuna muumiale oli pärast naise surma viimased kuus aastat makstud lesetoetust. Pere oli enamiku sellest rahast ära kulutanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles