Helsingi narkopolitsei eksjuhi kriminaalasjas jõuti esimeste süüdistusteni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Helsingi narkopolitsei endise peadirektori Jari Aarnio kohtuasja esimeses osas, mis puudutab pealtkuulamisseadmeid tootvat Trevocit, esitatakse süüdistus nelja rikkumise kohta.      

Trevoc on firma, millelt näiteks Helsingi politsei ostis seadmeid ja teenuseid. Kahtluste järgi on Aarnio üks firma omanikest, vahendas Helsingin Sanomate võrguväljaanne.

Riigiprokuratuuri andmetel soovitati riigifirmadel, mille seas on ka näiteks tolliamet, osta Trevocilt pealtkuulamisseadmeid, programme ja muud tehnikat 1,2 miljoni euro eest.

Prokuratuur süüdistab Aarniot ametipositsiooni kuritarvitamises, pististe võtmises, pettustes ja registri sissekannetega seotud kuritegudes. Riigi peaprokuröri asetäitja Jorma Kalske rääkis STT-le, et Aariole nõutakse 4,5-aastast vangistust.   

Koos Aarnio ja motojõugu United Brotherhood juhiga on selle kriminaallooga seotud kokku üheksa inimest. Kõik süüdistatavad on oma süüd eitanud.   

Kokku kahtlustatakse Helsingi narkopolitsei endist peadirektorit peaaegu 30 kuriteos. Kõige tõsisemad seadusrikkumised puudutavad narkokuritegusid, kuid selles osas pole konkreetsete süüdistuste esitamiseni veel jõutud.    

Aarnio viibib eeluurimisvanglas ja ta on ametlikul ametist kõrvaldatud. Kui prokuratuur esitab talle süüdistuse rasketes narkokuritegudes, siis võib teda oodata ees 13 aasta pikkune vangistus.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles