Venemaa pommitajad hakkavad Mehhiko laheni patrullima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene starteegiline pommituslennuk Tu-95 Bear
Vene starteegiline pommituslennuk Tu-95 Bear Foto: AFP / Scanpix

Venemaa strateegilised pommitajad hakkavad tulevikus sooritama regulaarseid patrull-lende Jäämerest kuni Mehhiko laheni, kinnitas kolmapäeval kaitseminister Sergei Šoigu.

«Kujunenud olukorras peame vajalikuks meie sõjalist kohalolekut Altandi ookeani lääneosas ja Vaikse ookeani idaosas, samuti Kariibi merel ja Mehhiko lahel,» ütles Šoigu.

Kaitseminister tegi avalduse pärast seda, kui NATO oli süüdistanud Venemaad värskete lisavägede ja tankide saatmises Ukraina idapiirkonda.

«Viimastel päevadel oleme me näinud mitmeid raporteid suurtest sõjaväekolonnidest, mis liiguvad Ida-Ukrainasse,» ütles NATO peasekretär Jens Stoltenberg.

«Meie hinnangul on tegemist Venemaa suurtükiväe, tankide, õhukaitsesüsteemide ja maavägede suure koondumisega. Kogu see informatsioon viitab, et tegemist on suure ohuga vaherahule,» ütles Stoltenberg.

Moskva lükkas kõik süüdistused nagu tavaliselt tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles