Puškov: Soome on valmis Venemaale kehtestatud sanktsioonid lõpetama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Puškov.
Aleksei Puškov. Foto: SCANPIX

Majandusliku kahju tõttu pooldab Soome Venemaale kehtestatud majandussanktsioonide lõpetamist, ütles Vene riigiduuma väliskomisjoni juht Aleksei Puškov.

Taolise avalduse tegi nädala alguses Soomet külastanud Puškov eile Vene riiklikule uudisteagentuurile ITAR-TASS. Soome rahvusringhäälingu YLE teatel andis Puškov mõista, et Venemaale kehtestatud Euroopa Liidu sanktsioonide lõpetamist toetatakse nii Soome poliit- kui ka majandusringkondades.

«Soome poliitiline klass ja äristruktuurid oleksid huvitatud pingete maandamisest ning majandussanktsioonide ülevaatamisest,» ütles Puškov, kes kahepäevase Soome-külastuse käigus kohtus muu hulgas sotsiaaldemokraadist parlamendispiiker Eero Heinäluomaga, parlamendi väliskomisjoni juhi ja Põlissoomlaste liidri Timo Soiniga ning Keskerakonna juhi Juha Sipiläga.

Puškovi sõnul mõjutab Soome positsiooni mure ekspordi vähenemise pärast. «ELi sanktsioonid ja Venemaa vastusanktsioonid mõjutavad vähenenud ekspordiväljavaateid Soome ning enamuse ELi riikide jaoks,» märkis Puškov.

Puškov nimetas lisaks Soomele sanktsioonide tühistamist toetava riigina ka Austriat. Soome, Austria ja teiste ELi riikide, keda Puškov konkreetselt ei nimetanud, vastuseisu tõttu ei arutata järgmisel nädalal toimuval ELi välisministrite kohtumisel ka lisasanktsioonide kehtestamist, väitis Puškov.

Väliskomisjoni juhi sõnul arutas ta kohtumistel ka Soome ja NATO suhteid. Tema sõnul puudus Soome poliitikutel NATOga liitumise küsimuses üks ja selge seisukoht. Samas märkis Puškov, et enamus soomlastest ei poolda Soome liitumist alliansiga. «Enamus riigi elanikkonnast on endiselt vastu neutraalsusest loobumisele või alliansi suunas liikumisele,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles