G20 tippkohtumine tähendab Brisbane'i jaoks karme turvareegleid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvameetmed Brisbane'is G20 kohtumise eel.
Turvameetmed Brisbane'is G20 kohtumise eel. Foto: SCANPIX

Austraalias Brisbane’is toimuv G20 tippkohtumine toob julgeoleku kaalutlustel piiranguid kohalike elanike argipäeva, mistõttu on paljud otsustanud nädalavahetusel linnast lahkuda.  

Tänavatele toob 15.-16. novembril toimuv rahvusvaheline tippnõupidamine tugevdatud politseijõude ja sõdureid.

BBC andmetel on G20 tippkohtumised meeleavaldajate jaoks omamoodi magnetiks. Austraalias leidis see kohtumine viimati aset 2006. aastal, kuid siis võõrustas riigipäid Melbourne. Ka tookord leidsid aset vägivaldsed kokkupõrked politseinike ja meeleavaldajate vahel.

27 erinevat rühmitust on saanud loa korraldada protestiaktsioone kindlaksmääratu kohas, mistõttu on tänavatele oodata tuhandeid inimesi.  

Politsei on koostanud nimekirja asjadest, mida inimesed ei tohi karmistatud julgeolekunõuete tõttu tänavale kaasa võtta. Lisaks külm- ja tulirelvadele on seal ka näiteks kivid, kuullaagrid,  munad, vibud, toksilised- ja lõhkeained, mänguautod, jahu sisaldavad paberkotid. Ka ei tohi kanda kaasa reptiile, putukaid või mingeid muid loomi, mis võiks põhjustada inimestele füüsilisi vigastusi.      

Lisaks ei tohi olla inimestel kaasa esemeid, millega võiks anda signaali, mis ehmataks hobuseid või koeri.

Ka on keelatud igasugune ronimine nii üle kui ümber barrikaadide ning ka nende alt läbi.  

Korralduste eirajaid ähvardab 4800 dollari suurune rahatrahv.

G20 tippkohtumist, kus on ligi 4000 delegaati, hakkab kajastama oletatavalt 3000 ajakirjanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles