BP maksab rafineerimistehase plahvatuse eest hiigeltrahvi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BP maksab rafineerimistehase plahvatuse eest hiigeltrahvi
BP maksab rafineerimistehase plahvatuse eest hiigeltrahvi Foto: SCANPIX

Energiafirma BP peab maksma 50 miljoni dollarit (598 miljonit krooni) trahvi 2005. aastal Texase asuvas rafineerimistehases toimunud plahvatuse eest.

USA võimude kinnitusel lubas BP investeerida 500 miljonit dollarit (5,9 miljardit krooni) tehase turvalisuse parandamisse, edastab AFP.

Rafineerimistehase plahvatuses hukkus 15 töötajat ning 180 sai vigastada.

Esialgu määrati BPle 21 miljoni dollari (251 miljonit krooni) suurune trahv selle eest, et töötajate turvalisus ei olnud tagatud.  Hiljem paljastusid nafta rafineerimistehases veel mitmed töötajate elu ohtu seadnud tehnilised probleemid ja puudujäägid. Lõpuks tõsteti trahvisumma 50 miljoni dollarini.

Lisaks nõuavad USA töökaitseinspektorid BPlt 30 miljoni dollari (358 miljonit krooni) suurust summat selle eest, et möödunud aastal kontrollreidi käigus leitud puudujäägid on siiani kõrvaldamata.

Rafineerimistehase plahvatuse eest makstavad summad on siiski väiksed võrreldes nendega, mida BP peab tasuma Mehhiko lahe naftareostuse eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles