Hispaania sõdurid nurisevad ussitanud toidupakkide üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania sõdurid.
Hispaania sõdurid. Foto: SCANPIX

Hispaania sõdurid pole mitte ainult alamakstud ja demoraliseerunud, vaid neid ka toidetakse roiskunud ja putukaid täis pakkidega, väitis veebilehel publico.es leitnant Luis Gonzalo Segura de Oro-Pulido.

Illustreerimaks oma väiteid postitas pahane ohvitser blogipostituse juurde ka fotosid toidupakkides leidunud ussidega või hallitanud konservidest.

Postituses pealkirjaga «Sõdurid pole koerad ega kolonelleitnandid markiisid» väidab Segura, et Hispaania kaitsejõud on kestvas allakäiguspiraalis ning nüüd peavad nad ise maksma neile pakutava allapoole arvestust toidu eest. Samuti süüdistab leitnant mõningaid ohvitsere oma auastme kuritarvitamises.

Postituses tsiteerib ta üht kaaskaitseväelast, kes ütleb: «Nad annavad meile pakid, mis on aegunud või aegumas, mille sees on hallitus või ussid, isegi kui me oleme olnud alates septembrist 41 päeva õppustel ja alates juunist pole peaaegu pause olnud.»

Segura väitel peavad sõdurid oma toidu eest maksma 22 eurot päevas ja sõjavägi annab neile sihilikult peaaegu aegunud toitu, et peaks ise selle eest vähem maksma.

Jätkuvalt majandusraskustes Hispaania kaitseministri Pedro Morenési sõnul paluti kaitsejõududel samuti kokku hoida ja sõdurid näitavad oma toidu eest makstes solidaarsust Hispaania ühiskonnaga.

Segura on Hispaania vasakpoolsetes ringkondades tuntud persoon. Pärast seda, kui ta suvel avaldas raamatu «Un paso al frente» (e.k «Samm edasi») pandi ta selle eest mõneks ajaks sõjaväevanglasse. Ka tema varasemad blogipostitused on põhjustanud teravaid reaktsioone.

Mässumeelse ohvitseri kaebuste kohaselt peavad Hispaania sõdurid tegema ka asju, mis tegelikult nende tööülesannete hulka ei kuulu – näiteks koristama. Samuti väidab ta, et Valencias pandi ühe eliitüksuse sõdurid remontima pataljoni uue kolonelleitnandi kodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles