Ühendriikidesse saabus Ebolasse nakatunud arst

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebola viirus
Ebola viirus Foto: SCANPIX

Ühendriikidesse saabus laupäeval Sierra Leones Ebolasse nakatunud arst, teatasid haiglaallikad.

«Ebolapatsient Martin Salia saabus turvaliselt Omahasse. Ta viidi kiirabiga haiglasse,» ütles Nebraska meditsiinikeskuse eestkõneleja. Kirurg on kolmas Omaha haiglas ravi saav Ebola-patsient, Ühendriikides on neid seni olnud 10.

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) teatas kolmapäeval, et Lääne-Aafrikas möllav Ebola-epideemia on nõudnud 5147 inimelu ning 9. novembri seisuga oli nakatunud 14 068 inimest.

Kõige rohkem on ohvreid ja nakatunuid Guineas, Libeerias ja Sierra Leones. Veel 13 surma ja 30 haigestumist on aset leidnud Nigeerias, Senegalis, Malis, Hispaanias ja Ühendriikides.

Ebola-puhangu esimene kolle avastati märtsis Guineas. Viirus levis seejärel Libeeriasse, Sierra Leonesse ja Nigeeriasse.

Viiruse vastu ei ole seni suudetud ravi ega vaktsiini välja töötada. Viirustüvest sõltuvalt sureb 25-90 protsenti haigestunutest. Haigus levib otsekontakti teel vere, väljaheidete ja higi kaudu, aga ka sugulisel teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles