Saatejuht kandis aasta aega sama pintsakut tõendamaks seksismi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Stefanovic
Karl Stefanovic Foto: Wikipedia

Austraalia telekanali Channel Nine hommikusaate saatejuht Lisa Wilkinson sai pidevalt tagasisidet oma välimuse kohta, mitte aga selle kohta, millest saates räägiti.

Wilkinsoni kolleeg Karl Stefanovic otsustas siis katsetada, kas vaatajad näevad ka vaid tema ülikonda ja välimust, edastab võrguväljaanne The Age.

Stefanovic kandis esmalt paar päeva järjest sama sinist ülikonda ning vaatajad ei märganud seda.

Nüüdseks on saatejuht kandnud sama sinist pintsakut üks aasta igal hommikul. Mitte ükski vaataja ei ole seda tähele pannud.

«Mitte keegi ei ole märganud ning keegi ei ole huvi tundnud. Naisi märgatakse ja kritiseeritakse nende riietuse tõttu rohkem. Kui nad teevad mõne vea, siis sotsiaalmeedias paisutatakse see ülisuureks,» tõdes meessaatejuht.

Ta lisas, et teda kui meessoost saatejuhti kritiseeritaks ta intervjuude ja viletsa huumori tõttu, naisi aga selle alusel, mida nad seljas kannavad ning millised on nende soengud.

«Naised saavad karmima kriitika osaliseks, kriitika all on eelkõige nende välimus. Kandsin üks aasta sama pintsakut, kuid kedagi see ei huvitanud. Tõendasin, et saatejuhtide puhul kehtib seksism,» lisas Stefanovic.

Wikipedia: seksism on kõige üldisemas mõttes diskrimineerimine ja/või eelarvamused seoses inimese soolise kuuluvusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles