Venemaa saadab riigist välja mitu Poola diplomaati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pola lipud Varssavis toimunud meeleavaldusel.
Pola lipud Varssavis toimunud meeleavaldusel. Foto: SCANPIX

Venemaa otsustas riigist välja saata mitu Poola diplomaati, välisministeerium põhjendas otsust «nende tegevusega, mis polnud kooskõlas staatusega».

Ametkonna täpsustusel on see vastuseks Poola otsusele saata riigist välja Vene diplomaadid, vahendas lenta.ru.

Poola meedia kirjutas oktoobri keskel riigijuhtide plaanist saata Vene diplomaadid kodumaale tagasi. Näiteks ajaleht Rzechpospolita kirjutas , et see on seotud Poola ohvitseri kinnipidamisega, keda kahtlustatakse Venemaa heaks spioneerimises. Lisaks sellele kirjutas väljaanne, et Poola plaanib saata Venemaale tagasi mitte üksnes diplomaate, vaid mõne sellise Vene kodaniku, kes elab ja töötab Poolas.  

16. oktoobril sai avalikuks, et Poola vastuluurespetsialistid võtsid kinni kaks inimest, keda kahtlustatakse nuhkimises. Neist üks oli Poola relvajõudude kõrge ohvitser, teine aga kahte kodakondsust omav jurist. Ametlikes uudistes pole olnud kirjas, mis riigi eriteenistuse heaks need mehed spioneerisid, kuid Poola meedia väitel käib jutt Venemaa kasuks nuhkimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles