Võigas aumõrv: abiellumast keeldunud türklane maeti elusalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lääne-Türgis langes võika «aumõrva» ohvriks noormees, kes väidetavalt keeldus abiellumast tütarlapsega, kellega oli astunud seksuaalvahekorda. Noore naise isa ja vend matsid ta elusalt.

Mõrtsukatest isa ja poeg peeti kinni eile Denizli provintsis. Nende endi sõnul tapsid nad 16-aastase Onur Sandali au pärast.

Elektrikuks ja torumeheks õppinud Sandali perekond teatas tema kadumisest 13. novembril. 16. novembril leiti metsast tema lõikehaavu täis keha.

Kahtlustatavana mõrvas peeti kinni Sandali pruudi 18-aastane vend A.T. (Türgi seadused ei luba kahtlusaluste täisnimesid välja anda, toim), kes oli jäänud turvakaamera videole, kui ohvrit peksis ja ta oma autosse viis. Samas autos viibisid ka A.T. sõbrad – 17-aastane S.Ö. ning 18-aastased H.H.B. ja M.T. Kinni peeti ka A.T. 46-aastane isa, kelle initsiaalid on samuti A.T.

Isa ja poeg tunnistasid politseile, et röövisid koos Sandali. Samas väitsid, et autos viibinud sõbrad mõrvast ei teadnud.

Noorema A.T. sõnul piinasid nad Sandali, pussitades teda noa ja teiste söögiriistadega, ning matsid siis elusalt maha. Põhjuseks see, et Sandal keeldus abiellumast tema õega, kellega ta oli Sandali enda väitel astunud seksuaalvahekorda.

Kohtuekspertiis tuvastas, et Sandali oli haavatud 65 korda. Elusalt matmist tõestavad mulda täis kopsud.

Vanem A.T. kirjeldas ka seda, kuidas oma elu eest võitlev Sandal palus: «Ma olen suremas, mu ema peaks andma oma õnnistuse, ma panin teda paljude asjadega kannatama.»

Nüüd aga teatas vanem A.T.: «See on auasi ja ma kahetsen seda. Me ei tahtnud, et nii läheks.»

Isa ja poega hoitakse siiani vahi all, autos olnud sõbrad on kohtuni vabaduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles