Mehhiko lahe puhastustöötajad leidsid pudelikirja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: SCANPIX

Mehhiko lahe puhastustöötajate järelevaataja Doug Kirchoff oli hämmeldunud, kui nende meeskond leidis vees hulpiva pudeli seest neli kirja.

«Me leidsime kirjad, mille oli kirjutanud Afganistanis langenud sõduri perekond. Need olid täis siiraid mõtteid ja emotsioone,» ütles Kirchoff.

Perekond oli saatnud kirja oma palavalt armastatud pojale ja vennale 21-aastasele Wales’ist pärit sõdurile James Prosserile, kes langes eelmisel aastal, vahendab CNN.

«Kui me kirjad leidsime, siis iga inimene luges korraga ühte kirja. Pärast kahte kirja saime aru, et kogu juhtum on väga nukker. Me olime väga imestunud. See oli midagi palju enamat, kui me oodata oskasime,» kommenteeris Kirchoff.

Mehe sõnul meenutas pudelikirjade leidmine mõnda Hollywoodi filmi. Puhastustöötajate rühm otsis perekonna interneti teel üles ning võttis nendega ühendust.

Tuli välja, et Prosseri ema Sarah Adams ja tema pere viskas jaanuarikuus kirjad koos pudeliga Atlandi ookeanisse Barbadose saarelt.

Kirchoff võrdles Prosseri surma naftareostusega ning tõmbas nende vahel paralleele.

«Me võitleme erinevate tragöödiatega. Üks sõjas ja teine õlilekkega. See lihtsalt pidi nii juhtuma. Justkui meie meeskond oli loodud seda pudelit leidma,» rääkis Kirchoff vaimustunult.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles