FARC: röövisime Colombia kadumaläinud kindrali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadumaläinud brigaadikindrali Rubén Álzate.
Kadumaläinud brigaadikindrali Rubén Álzate. Foto: SCANPIX

Colombia Revolutsiooniliste Relvajõudude (FARC) sõnul vangistasid nemad kadumaläinud Colombia sõjaväe brigaadikindrali Rubén Álzate ja kaks sõdurit.

Kindral Rubén Álzate, kapral Jorgé Rodriguez ja sõjaväenõunik Gloria Urrégo vangistati meie üksuste poolt põhjusel, et nad on vaenlase sõjaväe liikmed, kes täitsid ametist tulenevaid ülesandeid sõjategevuse piirkonnas, ütles mässuliste liige Ivan Rios FARC-i ametlikul veebilehel avaldatud teates.

Colombia sõjaväe brigaadikindral Rubén Álzate kaotas üleeile riigi edelaosas Chocó departemangus ühenduse vägedega. Piirkonnas tegutseb aktiivselt riigi suurim vasaksisside rühmitus FARC. Lisaks kindralile on kadunud kapral Jorge Rodriguez ja sõjaväe eriüksuse Titan ametnik Gloria Urrego.

Colombia president Juan Manuel Santos peatas esmaspäeval pärast kõrge sõjaväelase röövimist Kuuba pealinnas Havannas peetavad rahukõnelused riigi suurima sissirühmitusega.

FARC peab alates 1960. aastate keskpaigast valitsuse vastu sissisõda. Tegemist on Ladina-Ameerika pikima sisekonfliktiga.

Bogotá ja FARC peavad alates 2012. aasta novembrist Havannas rahukõnelusi.

Pooled on seni saavutanud kokkuleppe kolmes punktis: maapiirkondade areng, mässuliste reintegreerimine poliitilisse protsessi ja ebaseaduslike uimastite vastane võitlus.

Colombia sisekonflikt on ametlikel andmetel nõudnud 220 000 inimelu ning sundinud kodu maha jätma 5,3 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles