Lukašenka: Venemaa võiks vahetada naftat kartulite vastu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine võtab kartuleid Rjazani oblastis
Naine võtab kartuleid Rjazani oblastis Foto: SCANPIX

Valgevene president Aleksandr Lukašenka soovitab Venemaal vahetada naftat toiduainete vastu.

Riigipea sõnul on hädavajalik aidata kuivuse tõttu kannatada saanud piirkondi. «Meie Vene sõpru tuleb aidata, nad maksavad, neil on piisavalt naftat ja gaasi ja me oleme valmis vahetustehinguks,» rääkis ta ITAR-TASSi vahendusel.

Lukašenka lisas, et põllumajandustoodete nappuse ja maailmaturuhindade tõusu olukorras tuleb ammutada maksimaalset tulu ekspordist.

«Meil pole naftat ega gaasi, meie jaoks tõstetakse igal aastal nende hinda. Palun väga, me müüme ka ja tahame arvestades süsivesinike tooraine ja ülejäänud komponentide omahinna kallinemist saada oma õnne kätte hinnas.»

Riigipea sõnul peavad põllumehed müüma piima ja liha, kuid jahu ja jõusööta tuleb müüa piiratud kogustes, teravilja aga üksnes erandkorras.

Valgevene põllumajandusminister Mihhail Rusõi teatas riigipeale, et riik on saanud tellimusi sööda, jõusööda ja kartuli osas Voroneži ja Rjazani oblastitest ning Tatarimaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles