Hispaania andis Jaapanile üle nn roosa pantri

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rifat Hadziahmetovic (keskel) on oletatavasti üks Roosa Pantri jõugu liikmetest.
Rifat Hadziahmetovic (keskel) on oletatavasti üks Roosa Pantri jõugu liikmetest. Foto: SCANPIX

Hispaania andis juveelivargustes kahtlustatava Roosa Pantri jõugu liikme, 42-aastase Rifat Hadziahmetovici üle Jaapani politseinikele.

Jaapani meedia andmetel varastas Montenegrost pärit mees arvatavasti kolm aastat tagasi Tokyost 1,8 miljonit eurot maksva tiaara ja muid ehteid, vahendas AP.

Kahtlusalune peeti kinni eelmisel aastal Küprosel võltspassi tõttu. Hispaania sai mehe oma valdusesse 2008. aastal Tenerifel toimunud röövi tõttu.

Hadziahmetovic kuulub oletatavasti Balkani jõuku, mida kutsutakse Roosaks Pantriks 1963. aastal valminud samanimelise filmi tõttu.

Rahvusvahelise grupi liikmed on kahtluste järgi sooritanud kuritegusid Euroopas, Aasias ja Pärsia lahe riikides. Röövitud või varastatud väärisesemete hind ulatub vähemalt 117 miljoni euroni.

Hispaania politsei oletuste järgi kuulub jõuku 200 inimest, kellest mitu on saanud sõjaväelise väljaõppe. Gruppi peetakse väga ohtlikuks.

Erinevate riikide politseinikud on mõne liikme kätte saanud, kuid osa viibib jätkuvalt vabaduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles