Obama kutsub turiste Mehhiko lahe naftareostuse ohvreid abistama

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama ja esileedi Michelle Obama
USA president Barack Obama ja esileedi Michelle Obama Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama lubas, et Mehhiko lahe normaalne keskkond taastatakse olenemata sellest, kui palju aega see võtab.

President Obama kutsus üles kõiki ameeriklasi Floridat külastama, et elavdada osariigi majandust, mis sai tugeva tagasilöögi pärast Mehhiko lahe naftareostust, kirjutas BBC.

Floridat koos oma naise ja vanema tütrega külastava Obama sõnul ei voola naftat küll enam lahte, kuid see ei tähenda, et töö lõppenud oleks. «Me ei lähe enne kuskile kui töö valmis saab.»

Oma visiidi käigus külastas president ka sealset USA rannavalve üksust ja teisi, kes osalesid lekke likvideerimisel.

Obama ärgitas ameeriklasi Floridas puhkama öeldes, et puhastustööde tulemusena on sealsed rannad taas puhtad, avatud ja turvalised. Florida üks peamisi sissetulekuallikaid on turism, kuid seal aastal sai see tänu naftareostusele tõsise tagasilöögi osaliseks.

Obama sõnul jätkab ta BP survestamist, et firma maksaks 20 miljardi dollari suuruse hüvitise naftareostuse likvideerimise tarbeks loodud fondi.

Viivitused maksmise osas presidendi sõnul aksepteeritavad pole, kuna seetõttu kannatavad oma elatise kaotanud inimesed, kes reostuspiirkonnas elavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles