Vene õhujõudude ülem kiitis viienda põlvkonna hävitajat

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhhoi T-50 Šukovskis asuval lennuväljal.
Suhhoi T-50 Šukovskis asuval lennuväljal. Foto: SCANPIX

Vene viienda põlvkonna hävituslennuk Suhhoi T-50 ületab kõiki parimaid välismaiseid analooge, kinnitas õhujõudude ülem kindralpolkovnik Aleksandr Zelin.

Zelin rääkis eile raadiojaamale Ehho Moskvõ, et praegu pole mingeid tehnilisi ega organisatsioonilisi probleeme, mis võiksid lennuki väljatöötamist häirida.

«Kõik kulgeb vastavalt plaanides ettenähtud tähtaegadele. Aastal 2013 peaksime sõlmima eellepingu, mis võimaldaks meil alustada uute lennukite ostmisega. Aastast 2015 jõuab lennuk õhujõudude kasutusse,» rääkis kindralpolkovnik..

Zelini sõnul kavatseb õhujõudude juhtkond osta enam kui 60 uue põlvkonna hävituslennukit.
Vene viienda põlvkonna hävituslennuki projekt on Suhhoi PAK FA ja praegune prototüüp on T-50.

Ta on loodud konkureerimaks F-22 Raptoriga (maailma seni ainus viienda põlvkonna hävitaja) ja lennukiga F-35 Lightning II.

Vene sõjaväejuhtide varasemate juttude järgi on T-50 lennukaugus 5500 kilomeetrit.

Lennuk omab nii ründe- kui hävituslennuki funktsioone. See suudab tabada sihtmärki nii maal kui õhus ja seda sõltumata ilmastikutingimustest ning kellaajast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles