Leedu kutsus Vene suursaadiku piiriületuse asjus arupärimisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu välisminister Linas Linkevicius.
Leedu välisminister Linas Linkevicius. Foto: SCANPIX

Leedu välisministeerium kutsus esmaspäeval Leedu-Vene piiriületuse tõttu arupärimisele Vene suursaadiku Vilniuses Aleksandr Udaltsovi.

Leedu piirivalvuriteni jõudnud informatsiooni põhjal piiratakse Leedu numbrimärkidega liiklusvahendite liikumist Venemaa Kaliningradi oblastisse.

Välisminister Linas Linkevičiuse sõnul pole Venemaalt olukorrast ametlikku kinnitust saadud, kuid mitteametlikud teated piirangutest vajavad selgitusi.

«Nagu tavaliselt puudub meil ametlik informatsioon. Mis puudutab eraisikutelt saadud ja üksikjuhtumite pinnalt kogutud informatsiooni, siis näeme, et Leedu numbrimärgiga autosid peetakse kinni. Olukord on selline nagu ta on ning kutsume esmaspäeval Leedu saadiku kohale ning palume tal olukorda selgitada,» ütles Linkevičius.

Leedu piirivalvurite sõnul kõnelevad Kaliningradi oblastist tulnud juhid piiriületusel tundide pikkusest ootejärjekorrast.

Ametnikeni jõudnud informatsiooni kohaselt algas Leedu liiklusmärkidega autode läbipääsu aeglustumine reede õhtul.

Vene piirivalvurite avalduses põhjendati viivitusi uue äsjarakendunud teabesüsteemi tõrgetega.

Leedu autoveofirmade liidu Linava esindaja sõnul pole piiril veokiületusega suuri probleeme.

«Me pole teadlikud ühestki süstemaatilisest või suuremast peatamisest või tagasisaatmisest,» ütles Linava president Algimantas Kondrusevicius BNS-ile pühapäeval.

Piiriületusraskused kerkisid esile päev pärast president Dalia  Grybauskaitė avaldust, et Venemaa on terroristlik riik.

Hiljem soovitas Vene välisministeeriumi esindaja Aleksandr Lukaševitš presidendil talitseda oma nö komsomoliaktivisti indu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles