Tšehhi president nimetas USA õlut mustaks veeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasahstani president Nursultan Nazarbajev koos Tšehhi riigipea Miloš  Zeman (paremal) täna Astanas.
Kasahstani president Nursultan Nazarbajev koos Tšehhi riigipea Miloš Zeman (paremal) täna Astanas. Foto: SCANPIX

Kasahstani pealinnas Astanas Tšehhi-Kasahstani ärifoorumil viibiv Tšehhi riigipea Miloš Zeman tegi ettepaneku arendada koostööd õlle valmistamise alal.

Oma kõnes rääkis ta vaimustunult Tšehhi erinevatest tootmisvaldkondadest, rõhutades eriti õlletootmist, vahendas .

«Me oleme siia (Kasahstan) juba ehitanud mitu õlletööstust. Meil on ilusaid lennukeid, autosid ja teisi tooteid, kuid ärge unustage – Tšehhi õlu on maailma parim. Mitte ükski Ühendriikide firma, mis pakub õlle asemel mingisugust musta vett, ei saa meiega konkureerida,» rääkis riigipea.       

Kasahstani riigipea Nursultan Nazarbajev küsis Zemanilt arvamust Saksa õlle kohta. Zeman kinnitas, et Tšehhi oma on parem.

Tšehhi riigipea toetab aktiivselt majanduskoostööd mitte üksnes Kasahstaniga, vaid ka Venemaaga. Viimastel kuudel on ta mitu korda rääkinud Vene-vastaste sanktsioonide tühistamise vajadusest ja rõhutanud, et tänapäeval pole ohuks mitte Ukraina kriis, vaid Islamiriik (IS).

Zeman viibib Kasahstanis kahepäevasel ametivisiidil (24.-25. novembril).  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles