Tuhanded reisijad ootavad endiselt tuhakahjude eest kompensatsiooni

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhapilv Islandi kohal.
Tuhapilv Islandi kohal. Foto: Reuters / Scanpix

Kuigi tuhapilve tõttu ärajäänud lendudest on möödunud juba neli kuud, pole lennufirmad endiselt tuhandetele reisijatele kahjusid hüvitanud.

UK lennureisijate kaitseorganisatsiooni teatel on aprillist juunini laekunud neile 3000 kirjalikku kaebust ning 4500 e-kirja ja kaebavat telefonikõnet. Nende teatel on selge, et firmad venitavad raha väljamaksmisega, kirjutab The Guardian.

Britt Phil Gordon ja ta partner jäid tuhapilve tõttu lõksu Buenos Airesesse ning nõuavad nüüd British Airwaysilt 721 naela ära jäänud lennu ning uute piletite eest. Gordon on seda enam nördinud, kuna ei jõua firmalt raha, mis kulus nelja ööpäeva eest hotellis.

British Airways teatas vastukaaluks süüdistusele, et on alates nõuete laekumisest praeguseni kompenseerinud miljonite naelte väärtuses kahjusid. Mõnikord ka enam, kui algselt nõutud.

Geoff Wake üritab siiani saada 1500 naela Virgin Atlanticult kaheksa päeva eest, mis ta väidetavalt New Yorgis lõksus viibis. Darren Shepherd pole Easyjetilt kätte saanud vaid 90,47 naela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles