Moskva andis Saksa eurovastastele kulda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa paremäärmusliku rahvusrinde juht Marine Le Pen.
Prantsusmaa paremäärmusliku rahvusrinde juht Marine Le Pen. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa paremäärmuslik Rahvusrinne on laenanud Moskva pangalt üheksa miljonit eurot ja Saksa eurovastane partei Alternativ für Deutschland (AfD) on saanud Venemaalt kulda, mille müügiga on partei teeninud raha, kirjutab ajaleht The Local.

Rahvusrinde juht Marine Le Pen kinnitas intervjuus ajalehele Le Monde raha saamist Moskva pangast First Czech Russian Bank ja lisas, et parteil ei olnud muud valikut, kuna teised pangad, kellega ta ühendust võttis, ei ole olnud nõus laenu andma.

Sellest summast on partei kätte saanud kaks miljonit. Laenu intress on kuus protsenti.

The Locali andmetel on Saksa partei AfD teeninud oktoobrist peale Venemaalt saadud kulla müügiga 2,1 miljonit eurot. Leht oletab, et partei võis saada kulla soodushinnaga ja teenida selle edasimüügi pealt komisjonitasu. Aga tegu võib olla ka laenuga.

Saksa ajaleht Bild viitab Moskva instituudi Centre for Strategic Communications materjalile «Putin: rahvusvahelise konservatismi uus liider», kus käsitletakse seda, kuidas Putin üritab Euroopa Liidus mõju avaldada.

Rahvusrinne on Prantsusmaal olnud Venemaa suhtes kehtestatud sanktsioonide vastu. Ning AfD otsustas sel aastal peetud parteikongressil, et hääletab samuti Venemaa-vastaste sanktsioonide vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles