USA kaitseminister: lahkun järgmisel aastal ametist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister Robert Gates.
USA kaitseminister Robert Gates. Foto: SCANPIX

USA kaitseminister Robert Gates kinnitas täna, et kavatseb järgmisel aastal ministriameti maha panna, kuid tahab esmalt veenduda Afganistani sõjastrateegia õigsuses.

«Arvan, et järgmisel aastal olen ma positsioonis, kus me teame, kas Afganistani strateegia toimib,» ütles Gates intervjuus ajakirjale Foreign Policy. «Oleme [selleks ajaks] lisavägede viimisega lõpule jõudnud. Oleme detsembriks koostanud hinnangu. Ja tundub, et millalgi 2011. aastal on loogiline võimalus üle anda.»

Ministri sõnul oleks ekslik teatepulga üleandmist lükata 2012. aastasse, kuna siis toimuvad Ühendriikides presidendivalimised. Hea kandidaadi leidmine võib raskeks kujuneda, kuna Obama administratsiooni ei pruugita tagasi valida.

«Ma lihtsalt arvan, et see pole seda tüüpi amet, mida saaks presidendivalimiste eelsel kevadel täita. Nii et ma arvan, et millalgi 2011. aastal kõlab päris hästi,» ütles Gates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles