Venemaa välisministri sõnul on Mistralid prantslaste probleem

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mistral.
Mistral. Foto: SCANPIX

Välisminister Sergei Lavrov ütles kolmapäeval, et ei näe Mistralitega seoses Venemaal mingit probleemi.

«See on täielikult Prantsusmaa probleem. Meil ei ole mingeid probleeme, me oleme kaitstud lepinguga,» sõnas Lavrov kommenteerides otsust laevade üleandmine veelkord edasi lükata.

«Ma arvan, et selle küsimuse seaduslik menetlus ei võta kaua aega, kui lähtuda lahendusel Prantsusmaa võetud kohustustest,» lisas Lavrov.

Prantsusmaal tuleb Mistral-klassi helikopterikandjate tarnelepingust taganemise korral maksta Venemaale ligikaudu kolm miljardit eurot, kirjutas ajaleht Le Parisien.

Venemaa suursaadik Prantsusmaal Aleksandr Orlov ütles varem päeval agentuurile Associated Press, et Mistral-klassi helikopterikandjate tarnimise leping näeb ette soodusperioodi ning seetõttu ei esita Moskva esialgu Prantsusmaale laeva üleandmisega viivitamise eest kompensatsiooni maksmise nõuet.

Ent kui soodusperiood läbi saab, peab Prantsusmaa kas laeva üle andma või siis tagastama makstud summa, tõdes saadik.

Tema sõnul on Prantsuse-Vene suhted sattunud poliitiliste mängude pantvangiks, mida ei alustanud Venemaa ega Prantsusmaa, kuid kuhu kisti kõik Euroopa Liidu ja NATO riigid.

Prantsuse president François Hollande teatas teisipäeval, et esimese Prantsusmaal Venemaa tarbeks ehitatud kõrgtehnoloogilise helikopterikandja Mistral üleandmine Moskvale lükatakse Ukraina konflikti tõttu edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles