Fergusoni tänavatel on pärast kahte märuliööd üsna vaikne

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fergusonis protestinud
Fergusonis protestinud Foto: SCANPIX

USAs Missouri osariigis St. Louisi eeslinnas Fergusonis avaldati nädala alguses meelt selle tõttu, et tumedanahalise teismelise maha lasknud politseinikule ei esitatud süüdistust.

Kahel päeval ja ööl aset leidnud meeleavalduste järgselt on olukord Fergusonis hakanud rahunema, edastab Reuters.

Meediaallikate andmetel on politseil olukord kontrolli all ning kaupluste omanikud on hakanud kahjusid üle vaatama. Sama teevad ka linnaametnikud, kuna üsna paljud üldkasutatavad kohad said väljaastumistes kannatada.

Fergusonist levisid väljaastumised ka St. Louisi ning seal rünnati linnavalitsuse hoonet, mis tuli sulgeda ning meeleavaldajate eest kaitsta.

Täna tähistatakse USAs tänupüha ning võimuesindajad loodavad, et see rahustab rahva maha ning pinged kaovad.

Fergusonis algasid meeleavaldused esmaspäeval pärast seda kui St.Louisi vandekohus langetas otsuse mitte esitada süüdistust valgenahalisele politseinikule, 26-aastasele Darren Wilsonile, kes tulistas surmavalt 18-aastast tumedanahalist Michael Browni.

Protestid levisid veel mitmetest USA linnades ning väljaastumiste käigus arreteeriti umbes 400 inimest.

Ühiskonnauurijate sõnul on USAs viimasel ajal aina enam neid juhtumeid, milles valgenahalise politseiniku kuulidest hukub tumedanahaline.

Tegemist on tumedanahalise elanikkonna ja politseinike vahel tekkinud usaldamatuse ilminguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles