USAs saadi Ebola vaktsiini testides häid tulemusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseriideid kandvad tervishoiuametnikud aitavad patsienti, kes arvatavasti on haigestunud Ebolasse.
Kaitseriideid kandvad tervishoiuametnikud aitavad patsienti, kes arvatavasti on haigestunud Ebolasse. Foto: SCANPIX

USA tervishoiuamet teatas kolmapäeval, et Ebola vaktsiini esimese faasi testides on saadud paljulubavaid tulemusi, kuid selle väljatöötamine laiemaks kasutamiseks kestab veel pikka aega.

Amet on pidanud kõnelusi Libeeria võimudega järgmise testifaasi üle Lääne-Aafrikas, mis peaks algama kõige varem järgmise aasta alguses ning selgitama välja vaktsiini tõhususe ja usaldusväärsuse.

Uurijate hinnangul võib NIAID/GSK-vakstiinist saada märkimisväärne läbimurre Ebola-vastases võitluses.

Lääne-Aafrikas möllav epideemia on nõudnud praeguseks 5689 ohvrit, teatas kolmapäeva õhtul Maailma Terviseorganisatsioon (WHO).

WHO andmetel oli 23. novembri seisuga maailmas Ebolasse nakatunud 15 935 inimest.

Kõige rohkem on ohvreid ja nakatunuid Guineas, Libeerias ja Sierra Leones.

Ebola-puhangu esimene kolle avastati märtsis Guineas. Viirus levis seejärel Libeeriasse, Sierra Leonesse ja Nigeeriasse.

Viiruse vastu ei ole seni suudetud ravi ega vaktsiini välja töötada. Viirustüvest sõltuvalt sureb 25-90 protsenti haigestunutest. Haigus levib otsekontakti teel vere, väljaheidete ja higi kaudu, aga ka sugulisel teel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles