Majanduskomisjon toetas Fennovoima ja Rosatomi ühishanget

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigifirma Rosatom logo
Vene riigifirma Rosatom logo Foto: SCANPIX

Soome parlamendi majanduskomisjon toetas häältega 14:2 valitsuse põhimõttelist otsust kiita heaks energiafirma Fennovoima taotlus uue tuumareaktori ehitamiseks Pyhäjokile.    

Fennovoima ja Rosatomi ühishankele olid vastu Rohelise Liidu esindaja Johanna Karimäki ja Keskerakonna esindaja Antti Kaikkonen, vahendas Helsingin Sanomate võrguväljaanne.

Majanduskomisjoni esimees Mauri Pekkarinen (Keskerakond) kinnitas, et komisjon peab väga oluliseks nõuet, mille järgi peab vähemalt 60-protsenti uue jaama aktsiapakist kuuluma Soome ettevõtetele.

«Turvalisuse ja keskkonnaküsimuste osas pole mitte midagi sellist, mis takistaks hanget toetamast,» ütles ta.

Tuumaenergiaseadus näeb ette, et tuumajaama ehitamine peab vastama ühiskonna huvidele. «Me tõdesime ühiskonna huve arvestades, et kodumaise elektrienergia täiendav vajadus on järgmise 20 aasta jooksul eriti tähelepanuväärne,» rääkis ta. «Rosatomi erilisust märgati, kuid seda ei peetud hanke toetamist takistavaks asjaoluks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles