Vene ajakirjanik Tallinnas: Kremli propaganda maailmas pole võimalik ellu jääda

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Rõklin Viru hotelli valuutabaaris Tallinnas.
Aleksander Rõklin Viru hotelli valuutabaaris Tallinnas. Foto: Postimees.ee

Venemaal praegu toimuv näitab, et ka kõige rumalam propaganda töötab ning kahjuks ei ole vastuhakku näha isegi mitte tudengite seas, kes peaks olema kõige revolutsioonialtim osa ühiskonnast, rääkis eile Tallinnas Postimehele Aleksander Rõklin, opositsiooniaktivist ja veebilehe ej.ru toimetaja.

Kuidas muutis Krimmi annekteerimine protestiliikumise perspektiive?

Kõik, mis praegu Venemaal toimub, ühiskondlik atmosfäär, mis tekkis, tõestab seda, et ka kõige rumalam propaganda töötab. Kui inimesele iga seadme kaudu ööpäevaringselt rääkida, et see on päris vahva – naaberriigi territooriumi osa ära võtta, naaberriigis sõda hakata, ja nii peabki Venemaa püsti tõusma. Vene maailm – see on ju terminoloogia, mida surutakse nüüd massidele, ja edukalt! Inimestele on omane kalduda romantilistesse kujutlustesse ja väga paljud näevad selles võimalust elu igapäevasusest väljapääsemiseks. Neile pakutakse ideed. Nad näevad võimalust sattuda millegi suurema ehitamise eesliinile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles