Maailmapank laenab Pakistanile 900 miljonit dollarit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistanlased toidu eest võitlemas
Pakistanlased toidu eest võitlemas Foto: SCANPIX

Üleujutuste käes vaevlevale Pakistanile otsustas abikäe sirutada teiste hulgas ka Maailmapank. Laenu suuruseks on 900 miljonit dollarit (ligi 11 miljardit Eesti krooni).

ÜRO on hoiatanud, et 3,5 miljonit last on ohustatud erinevate saastunud veega levivate haiguste poolt. Pakistani suurima üleujutuse tõttu on ligi 1600 inimest hukkunud ning kaks miljonit jäänud peavarjuta. Sajad külad on hävinenud ning inimesed on sunnitud ööbima telkides, vahendab Reuters.

Nüüd on otsustanud Maailmapank laenata laastava looduskatastroofi käes vaevlevate inimeste abiks 900 miljonit dollarit ehk ligi 11 miljardit Eesti krooni.

Pakistani suursaadik Suurbritannias Wajid Shamsul Hasan ütles Reutersile, et ülesehitustöödeks kulub 10-15 miljardit USA dollarit (122-183 miljardit Eesti krooni).

Pakistani välisminister Shah Mehmood Qureshi tunneb muret selle üle, et äärmuslikud islamistid kasutavad olukorda ära.

«Kui inimene on näljane ja janus ning sa pakud talle vett, siis ta ei küsi, kas sa oled äärmuslane. Ta võtab sinult vee ning päästab sellega enda ja oma nälgivad lapsed,» ütles Qureshi.

ÜRO väitel on vaid veerand vajaminevast 459 miljoni USA dollari (5,6 miljardi Eesti krooni) suurusest abist jõudnud Pakistani. Võrdluseks andis USA eelmisel aastal vähemalt 1 miljardi dollari (12,2 miljardi Eesti krooni) suuruse toetuse sõjaliseks tegevuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles