Medvedev: Kaukaasia võtmeküsimuseks on tööpuudus

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev Vene Föderatsiooni kaardi ees
Dmitri Medvedev Vene Föderatsiooni kaardi ees Foto: SCANPIX

Vene president Dmitri Medvedev ärgitas Inguššia liidrit Junus-bek Jevkurovi aktiivsemalt tegelema tööpuudusega ja nimetas seda probleemi kogu Kaukaasia võtmeküsimuseks.

«Inguššia jaoks on see probleem väga ja väga terav ning seda eriti noorte hulgas, see tekitab negatiivseid ilminguid, kaasa arvatud kuritegevust,» rääkis Medvedev RIA Novosti vahendusel.

Jevkurov rääkis, et 2009. aastal suurenes tööpuudus kriisi tõttu 2 protsendi võrra. «Nafta- ja gaasitööstuses vähendasime üle 700 töökoha, kuna mitu ettevõtet pankrotistus,» rääkis ta.

Inguššia liider kinnitas, et vabariigi juhtkond tegeleb tööhõiveprogrammiga. Ka raporteeris ta, et olukord julgeoleku vallas on normaliseerunud.

Jevkurovi sõnul õnnestus eelmisel aastal kuritegelikest ringkondadest nn tagasi tuua ligi 30 noort inimest ja neile antakse võimalus naasta normaalsesse ellu.

Tema jutu järgi ei liitu noored kuritegelike jõukudega mitte üksnes vaesuse ja tööpuuduse tõttu, sinna lähevad ka inimesed jõukatest peredest ja ka need, kes on omandanud kõrghariduse.

«Motiivid võivad olla erinevad. Väga oluline on, et moslemitest vaimulikud teeks inimestega tööd, et igasugused kahtlased ideid, mis tihti on pärit välismaalt, ei näiks veetlevad,» ütles Medvedev. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles