USAs relvitu teismelise tapnud politseinik lahkub töölt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darren Wilson.
Darren Wilson. Foto: SCANPIX

USA Missouri osariigi politseinik, kes tappis Fergusonis relvitu mustanahalise teismelise, põhjustades sellega üleriigilised meeleavaldused ja rahutused, ei tööta enam kunagi politseinikuna, teatas mehe advokaat täna.

Kõnealuse korrakaitsja Darren Wilsoni ning Missouri politseiameti vahel käib hetkel arutelu töölt lahkumise tingimuste üle, sõnas advokaat Neil Bruntrager.

«Politseinikuna edasi töötamine on täiesti võimatu,» ütles ta.

Fergusoni linnas lahvatas esmaspäeva õhtul vägivald pärast vandekohtu otsust mitte esitada linna politseiohvitserile süüdistust seoses relvitu 18-aastase mustanahalise nooruki Michael Browni surmavalt haavamisega tänavu 9. augustil.

Wilson väitis Browni tapmise järel avaldatud politsei raportis, et nooruk oli poest sigareid varastanud. Hiljem ilmnes, et patrullautos istunud Wilson ei teadnud röövist midagi, vaid peatas Browni seetõttu, et too kõndis keset teed ja häiris liiklust.

Kohtuotsuse järgi Wilson siiski tuvastas Browni kui potentsiaalse kahtlusaluse sigari varguses pärast temast ja tema kaaslasest ametiautoga möödumist.

Uudistekanalile CNN antud intervjuus ütles Wilson, et tulistas Browni enesekaitseks ning et tema südametunnistus on puhas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles