Malmö kohtu-, politsei- ja prokuratuurimajas toimus plahvatus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politsei
Rootsi politsei Foto: SCANPIX

Rootsis Malmös asuva kohtu-,  politsei- ja prokuratuurimaja uks lasti eile umbes kella 23.30 paiku kohaliku aja järgi õhku.

Politsei teatel keegi ei hukkunud, edastab mtv.fi.

Enne plahvatust sai politsei kohtumaja turvamehelt kõne, et ukse juures on kahtlane pakk.

Väljaande Sydsvenskan andmetel oli plahvatus nii tugev, et seda oli tunda kogu linnas.

Lisaks uksele jäi kohtumaja ilma ka mitmest aknast ning klaasikillud lendasid kümnete meetrite kaugusele. Lööklaine tõttu purunesid ka osa lähedal asuvate elumajade aknaklaasidest. Üks isik sai rõduukse klaasikildude tõttu kergelt kannatada.

Politsei eristas piirkonna ning sündmuskohta saabusid ka tuletõrje ja kiirabi.

Malmö politseijuhi Ulf Semperti sõnul toimus kohtumajas plahvatus ka selle aasta veebruaris. Kuna samas hoones asub ka politseijaoskond, siis oletatakse, et rünnak oli suunatud politsei vastu.

«See on oma olemuselt demokraatia vastane rünnak,» teatas Sempert.

Politsei pressiesindaja andmetel teatati neile kahtlasest isikust, kes midagi kohtu- ja politseimaja juures süütas ning siis kiiresti lahkus.

Väljaande Expressen poolt intervjueeritud kohaliku elaniku arvates oli enne plahvatust kohtu- ja politseimaja juures kaks isikut, kes joostes lahkusid.

Võimuesindajad soovitasid kodanikel sündmustkohast eemale hoida kuni olukord on normaliseerunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles