Bloomberg: naftabarreli hind võib langeda 40 dollarini

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafta tootmine Bahrainis.
Nafta tootmine Bahrainis. Foto: SCANPIX

Nafta hind on sel aastal langenud 37 protsenti ning teoorias võib see langeda alla taseme olemasolevate naftapuuraukude tasuvuse piiri, kirjutab Bloomberg.

Tänu kildanafta tootmisele on USAst saamas lähikuudel maailma suurim naftatootja ning võtmeküsimuseks paistab olevat just kildanafta tasuvuse piir.  

Suurbritannia tunnustatud naftaekspert Paul Stevens ütles uudisteagentuurile, et mõne kildanafta tootja jaoks võib olla tasuvuse piiriks 40 dollarit barrel ja isegi madalam. Rahvusvaheline Energiaagentuur (IEA) hindab Bakkeni kihistu (kivimid, millest suurem osa kildanaftast toodetakse) toodab positiivset kassavoogu veel hinnatasemel 42 dollarit barrel.

«Eriti haavatav paistab olevat Venemaa,» ütles Bloombergile Danske Banki analüütik Allan von Mehren. «Suur hinnalangus aastatel 1997-98 oli üheks teguriks, mis viis 1998. aasta augustis Venemaa maksejõuetuseni,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles