Iisraelis Türgi saatkonnas toimus pantvangidraama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraelis Tel Avivis Türgi saatkonda tunginud Nadim Injaz kiirabiautos
Iisraelis Tel Avivis Türgi saatkonda tunginud Nadim Injaz kiirabiautos Foto: SCANPIX

Eile tungis Iisraelis Tel Avivis asuvasse Türgi saatkonda palestiinlane, kes seal olnud konsuli ja ta abikaasa relva ähvardusel pantvangi võttis.

Esialgsed andmed juhtunust olid vastukäivad, kuid hiljem teatati, et konsul ja ta abikaasa pääsesid kui saatkonna turvatöötaja sissetungijat jalga tulistas, kirjutab Helsingin Sanomat.

Türgi välisministeerium teatas hiljem, et palestiinlasel oli kaasas mängupüss ja pussnuga. Pantvangidraama kestis kaks tundi.

Mees kuulati sündmuspaigal üle enne kui ta kiirabiga minema toimetati. Iisraeli politsei kinnitusel oli tegemist neile varasemast teada oleva isikuga.

«Nimetatud isik kuulati üle ning juhtumit uuritakse põhjalikult,» teatas Türgi välisministeerium.

Türgi saatkonda tungijaks osutus Läänekaldalt Ramallahist pärit Nadim Injaz.

Sama mees tungis 2006. aastal Tel Avivis asuvasse Suurbritannia saatkonda ning nõudis asüüli. Teada on, et mehe vaimse tervisega ei ole kõik korras.

Iisraeli televisiooni teine kanal edastas eile õhtul lindistuse, milles meeshääl ähvardas saatkonna õhku lasta kui ta ei saa Türgis asüüli.

Internetiväljaande Maariv andmetel helistas mees nende toimetusse ja lubas tappa iga juudi, kes saatkonda siseneb.

Pärast juhtumit kutsus Türgi suursaadiku koju aru andma.

Türgi ja Iisraeli suhted on suurema tähelepanu all pärast seda kui mai lõpul peatas Iisrael rahvusvahelise abilaeva, mis oli teel palestiinlaste omavalitsusalasse Gaza sektorisse. Olukord muutus kriitiliseks kui Iisraeli sõdurid lasid laeval olnud üheksa Türgi aktivisti maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles