OSCE: Ukraina ja Luganski esindajad leppisid kokku relvarahus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdur Luganski lähistel.
Ukraina sõdur Luganski lähistel. Foto: SCANPIX

Ukraina sõjavägi ja isehakanud Luganski rahvavabariigi (LPR) esindajad leppisid kokku relvarahus ja kontaktliinilt raskerelvastuse tagasi tõmbamises ning lepe jõustub 5. detsembril, teatas Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) avalduses.

Osapooled otsustasid viia relvarahu rakendamise lõpuni kogu Ukraina sõjaväe ja LPRi vägede kontaktliini ulatuses, lepe jõustub 5. detsembril, teatati OSCE kodulehel tehtud avalduses.

Raskerelvastuse tagasitõmbamine algab 6. detsembril, lisati teates.

Ukraina kontaktgrupi osapooled - Ukraina, separatistid, Venemaa ja OSCE - allkirjastasid 5. septembril Minskis relvarahu. Kaks nädalat hiljem allkirjastati relvarahu jõustamise memorandum, ent sõjategevus ei ole Ida-Ukrainas sellest hoolimata peatunud.

Minski lepete kohaselt peaksid sõdivad pooled muuhulgas lõpetama kõigi relvade kasutamise ning lepped näevad ette vaenupoolte vahele kuni 30 kilomeetri laiuse demilitariseeritud puhvertsooni loomist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles