Moskva meer Lužkov läks taas puhkusele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva oblasti kuberner Boriss Gromov ja Moskva linnapea Juri Lužkov (paremal).
Moskva oblasti kuberner Boriss Gromov ja Moskva linnapea Juri Lužkov (paremal). Foto: SCANPIX

Moskva linnapea Juri Lužkov läks tänasest taas puhkusele, mille ta oli sunnitud 8. augustil katkestama pealinna tabanud anomaalse kuumuse, sudu ja metsapõlengutest tekkinud suitsu tõttu.

Lužkovi puhkuse ajal asendab teda esimene asetäitja Vladimir Resin, vahendas RIA Novosti.

Millal meer puhkuselt naaseb, pole teada. Selge on, et 2. augustil võttis linnapea puhkust, mis pidi kujunema kolmenädalaseks. Tegelikkuses viibis ta töökohast eemal vaid kuus päeva.

Juuli keskel tabas moskvalasi erakordne kuumus, ka jõudis pealinna turbaväljade- ja metsapõlengute suits, mistõttu oluliselt halvenes ökoloogiline olukord. Tervishoiuametnikud teatasid surmajuhtumite mitmekordistumisest.

Lužkovi puhkus Moskva jaoks eriti keerulisel ajal tekitas laialdase ja terava arutelu Vene meedias ja blogides. Liikusid kuuldused sõidust Austriasse, mida kritiseeriti karmilt. Oma sõnul viibis ta tõesti välismaal (mitte aga Austrias), kus ravis sporditraumat.

Linnavõimud püüdsid avalikkust veenda selles, et Lužkov aitab ka puhkusel viibides ametnikke võitluses metsapõlengutega ja kontrollib olukorda täielikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles