Venemaa prognoosib majanduslangust järgmisel aastal

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa majandus on teel allamäge, aga vähemalt üks hea uudis moskvalastel siiski on: hügieeninõuete väidetava rikkumise pärast suletud McDonald's on taas avatud.
Venemaa majandus on teel allamäge, aga vähemalt üks hea uudis moskvalastel siiski on: hügieeninõuete väidetava rikkumise pärast suletud McDonald's on taas avatud. Foto: ALEXANDER UTKIN / AFP

Venemaa majandusministeerium prognoosib riigi sisemajanduse kogutoodangu vähenemist 0,8 protsendi võrra järgmisel aastal, nimetades majanduslanguse peapõhjustena Ukraina kriisiga seotud sanktsioone ja nafta maailmaturu hinna langust.

Varem prognoosis Vene majandusministeerium tulevaks aastaks 1,2 protsendi suurust majanduskasvu. Ootuste korrigeerimise põhjus on eeldus, et majandussanktsioonid kestavad ka 2015. aastal, vahendas AFP aseministri Aleksei Vedjevi sõnu.

Venemaa elanike sissetulek väheneb järgmisel aastal prognoosi kohaselt keskmiselt 2,8 protsenti. Varem ennustas ministeerium sissetulekute kasvu 0,4 protsenti. Prognoosi sundisid Vedjevi sõnul muutma kasvav inflatsioon ja vähenev majandusaktiivsus.

Vedjevi sõnul jõuab majanduslanguse põhi Venemaal kätte 2015. aasta keskel; aasta teisel poolel hakkab majandus tõusvate naftahindade tõukel kasvama.

«Meil on tunne, et naftahindu korrigeeritakse. Usume, et hind naaseb vahemikku 85-95 dollarit barrelist,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles